utorok 11. augusta 2009

Rozdelenie bicyklov

Bicykle môžeme rozdeliť na:

Horské bicykle

Horské bicykle sa tiež označujú aj ako MTB (z anglického výrazu mountain bike). Horské bicykle su určené prevažne na jazdu v horskom teréne. Sú zkonštruované tak, aby vydržali väčšiu záťaž v ťažšom teréne.

Trekingové bicykle

Trekingový bicykel vypĺňa medzeru medzi cestnými a horskými bicyklami. Nemajú taký masívny rám ako horské bicykle a umožňujú pohodlnú jazdu po ceste aj v menšom teréne. Majú väčšie kolesá (27 - 28 palcov) a menšiu hmotnosť ako horské bicykle.

Cestné bicykle

Cestný bicykel určený len na jazdenie po ceste. Vyznačuje sa ľahkou konštrukciou a býva osadený ľahkými komponentami. Jazda v teréne na takomto bicykli môže mať za následok jeho poškodenie. Cestné bicykle sú úzko špecializované, takže ak máte záujem o univerzálnejší bicykel tak sa radšej rozhodnite pre horský alebo trekingový bike.

Detské bicykle
Pri výbere detského bicykla treba brať do úvahy schopnosti a hlavne vek dieťaťa. Neoplatí sa kupovať väčší bicykel aby sa ušetrilo, pretože to môže byť pre dieťa nebezpečné a nevhodné pri učení sa bicyklovať. Detský bicykel by mal byť konštruovaný tak aby bol schopný zniesť nešetrné zaobchádzanie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára