nedeľa 20. februára 2011

Cyklomaratontour 2011 aj na Slovensku

Kalendár Cyklomaratontour, jedného z populárnych seriálov pretekov horských bicyklov u nás, číta pre rok 2011 celkom pätnásť lokalít a jeden partnerský závod naviac. Jej súčasťou bude opäť Český pohár v polmaratónu, Tygříkův pohár pre deti a navyše dva nové závody na slovenský.
Za štyri roky svojej existencie si seriál pretekov horských bicyklov pre profesionálov i rýdze amatérov vypracoval slušnú pozíciu. Od samého začiatku sa jeho usporiadatelia snažia o to, aby bol vždy čo najprístupnejší pre najširšiu cyklistickú verejnosť a pocit pretekania si tak mohol užiť ktokoľvek. V tejto súvislosti je preto novinkou zavedenie "Voľné jazdy" - tá je nesúťažná, neplatí sa na nej žiadne štartovné a vyráža na krátku trať Cyklomaratontour za hlavným závodnom poľom. Skôr než výkon a výsledok budú na trase účastníkov tejto jazdy zaujímať zaujímavé miesta a ďalšie veci, ktoré v danej lokalite stojí za to. Aj tento rok sa budú kolesá Cyklomaratontour roztáčať v nedeľu a dvakrát sa dokonca pozrie za hranice k našim slovenským bratom.


Play Euro Millions online
Z tohtoročného nabitého kalendára už máme prvé preteky za sebou . Najbližším podnikom v poradí je potom je 10. apríla závod Okolobudějc. Finále Cyklomaratontour sa ale rovnako ako vlani pôjde až v októbri, čo z Cyklomaratontour robí v slovenských podmienkach najdlhšia cyklistický seriál pretekov vôbec.

Z lokalít, ktoré sa predstavili cyklistom vlani, zostáva väčšina rovnakých. Z kalendára 2011 vypadol závod Okolojihlavy, ale hneď dva ďalšie pribudli, a to nie kadejaké. Novinkou sú totiž preteky, Cyklomaratontour rozrástla na území našich východných susedov - na Slovensko. Závod Okolobratislavy zavedie štartujúci na Devínskej Kobyly a závod Okoložiliny sa pôjde nádherným prostredím Súľovských skál.

V rámci Cyklomaratontour bude opäť prebiehať Tygříkův pohár, teda seriál pretekov pre deti, a rovnako ako v predchádzajúcich dvoch rokoch bude aj tento rok vyhlásený Český pohár v polmaratónu, ktorý bude tentoraz päťdielny. Odštartuje 8. mája v Brne a bude pokračovať 12. júna v Plzni, 10. júla v Karlových Varoch, 7. augusta v Košiciach a vyvrcholenie seriálu zažije 2. októbra Zlín. Novinkou je, že v tomto roku už nebude vypísané majstrovstvá SR v polmaratónu. "Namiesto toho sme pripravili neoficiálne Majstrovstvá Československa, ktoré sa pôjde koncom júna v Bratislave," uviedol za usporiadateľa Tomáš Pavel.

Usporiadatelia Cyklomaratontour vyjadrili podporu projektu Čierni koňa av rámci svojho seriálu budú vyhlasovať aj pohár hendikepovaných cyklistov.

Ďalšie a asi najmenej populárny zmenou, ktorá Cyklomaratontour 2011 čaká, je zdraženie štartovného. Dôvodom je nielen úrazové poistenie v cene štartovného, ktoré ako, usporiadatelia dúfajú, zvýši komfort vášho pretekanie, ale najmä neustále rastúce ceny väčšiny komodít, ktoré sú pre organizovanie takýchto podujatí nevyhnutné. I cez to sa štartovné podarilo "udržať na uzde" a Cyklomaratontour je stále najlacnejší sériou hobby cyklo pretekov podobného rozsahu v SR. Štartovné ale bude možné znížiť natoľko, že rozdiel oproti minulému roku bude takmer nepoznateľné. Usporiadateľ série totiž pripravil špeciálnu ponuku startovnéhopro členmi max1 KLUBu, ktorá činí 350, - Sk na jeden závod. Max1 KLUB je partnerským subjektom Cyklomaratontour a jeho členom sa po jednoduché, rýchle a bezplatnej registrácii môže stať každý. Okrem úspory na štartovného získate rad zliav a výhod. Viac nájdete na www.max1klub.cz. Pre všetky ostatné pretekárov bude štartovné v jednotlivých pretekoch Cyklomaratontour činiť 600, - Sk.

Jedným z hlavných partnerov Cyklomaratontour 2011 sa stala Odborová zdravotná poisťovňa, ktorá spoločne s usporiadateľom pripravila špeciálnu akciu. Pre nové poistenca OZP bude automaticky štartovné na všetkých pretekoch Cyklomaratontour 2011 zadarmo a existujúce poistencami OZP získajú zľavy na štartovného. Viac na www.cyklomaratontour.cza www.max1klub.cz.



PlaySuperEna and win up to 150 million



Kalendár Chance Unilever Cyklomaratontour 2011

16.1. Zimné Okolohradce
10.4. Okolobudějc
1.5. Okololiberce
8.5. Okolobrna (ČP ½ XCM # 1)
15.5. Okolopardubic
5.6. Okolohradce
12.6. Okoloplzně (ČP ½ XCM # 2)
26.6. Okolobratislavy (Majstrovstvá Československa)
10.7. Okolovarů (ČP ½ XCM # 3)
24.7. Okoloústí
7.8. Okoloostravy
21.8. Okoloolomouce (ČP ½ XCM # 4)
4.9. Okoloprahy
18.9. Okoložiliny
2.10. Okolozlína ČP ½ XCM # 5)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára