streda 16. februára 2011

Dahon predstavil dva nové skladacie bicykle

Uherskobrodská spoločnosť Azub Bike, ktorá sa špecializuje na netradičné modely bicyklov, uvádza na trh dve nové skladacie bicykle najpredávanejšie svetové značky Dahon. Na štarte jarnej cyklistické sezóny sa premiérovo objavia aj dve novinky z tejto stajne - skladacie bicykle Dahon Vector X10 a Dahon Eco C6.

Firma Dahon je s dvojtretinovým podielom na trhu najväčší výrobca skladacích bicyklov na svete. Jej zakladateľ David T. Hon spoločnosť založil v roku 1982. Dahon dnes vyrába skladacie bicykle rôznych rozmerov, od kolies s šestnáctipalcovými kolesami až po kolesá s kolesami osmadvacetipalcovými, is rôznym vybavením - niektoré bicykle sú vybavené prešmykovač, iná nábojovými prevodovkami. S hmotnosťou od 8,3 kilogramov možno tieto bicykle zložiť počas 15 sekúnd do rozmerov, ktoré výrazne uľahčujú prepravu bicykla ako v meste, tak napríklad na dovolenku. V roku 2009 firma predstavila aj skladacie Elektrobicykel.

Na štarte jarnej cyklistické sezóny sa premiérovo objavia dve novinky zo stajne Dahon - skladacie bicykle Dahon Vector X10 a Dahon Eco C6.




Štýlové skladací bicykel Dahon Vector X10 je absolútna lahôdkou medzi skladacími bicyklami. Na vlaňajšom ročníku najväčšieho cyklistického veľtrhu sveta EUROBIKE 2010 dokonca toto kolo získalo prestížne ocenenie EUROBIKE AWARD 2010. Oranžové ráfiky sa svazkovými výplety, kľučky FSA Gossamer, 10rychlostní radenie SRAM, šliapací stred American Classic Ultralight ak tomu sedlo Kore XCF a super rýchle plášte Schwalbe - to je spoločnosť komponentov, ktorá dohromady tvoria dokonalý celok. Patentovanému rámu Vector dizajn dala tvar a extrémna tuhosť technológie hydroformingu. Kombinácia kazety 11-36 zubov s 55 zubami taniera dáva väčšiu škálu prevodov, než majú ostatné skladačky s dvojpřevodníkem. Navyše skladací bicykel Dahon Vector X10 disponuje nastaviteľnou výškou riadidiel pre komfort pri jazde.



Naopak prednosťami modelu Dahon Eco C6 je jednoduchosť a nízka hmotnosť. Cieľom výrobcov bolo ponúknuť užívateľom také skladací bicykel, na ktorom sa bude dobre jazdiť do práce, ale aj na výlety počas dovolenky. Rám je dostatočne tuhý a geometria posedu pripomína klasická kola, preto sa môžu užívatelia tešiť na príjemný jazdný komfort. Veľkou výhodou modelu je tiež jeho nízka cena.

Spoločnosť Azub Bike však ide s dobou, a tak v jej portfóliu samozrejme nemôžu chýbať ani skladacie elektrobicykle. Pre milovníkov týchto moderných dopravných prostriedkov má pripravené modely Dahon Boost, Dahon Espresso a Dahon elektro Vitesse.

Všetky modely skladacích bicyklov značky Dahon je možné zakúpiť prostredníctvom webu www.azub.cz alebo niektorého z obchodných partnerov firmy Azub Bike. Pre odborné konzultácie môžete kontaktovať buď priamo firmu Azub Bike alebo niektorej zo siedmich Dahon centier v Českej republike a na Slovensku.

1 komentár:

  1. kvalitné skladacie bicykle sa predávajú aj na www.anglickalegenda.sk, sú ale značky BROMPTON.

    OdpovedaťOdstrániť